Държавен фонд Земеделие изплати през месец януари близо 2 млн. лв.

...
Държавен фонд Земеделие изплати през месец януари близо 2 млн. лв.
Коментари Харесай

ДФЗ изплати близо 2 млн. лева по Програмата за морско дело и рибарство

Държавен фонд " Земеделие "  изплати през месец януари близо 2 млн. лева (1 945 097,84 лева.) на 51 бенефициери по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година

28 бенефициери са получили 1 406 922 лева по размер 5.3 - " Мерки за предложение на пазара ". Безвъзмездната финансова помощ се отпуска под формата на обезщетения за намаляване на последствията от война на Русия против Украйна върху риболовните действия, ограничение на въздействието от разтърсването на пазара и веригата на доставки на артикули от лов на риба и аквакултури.

316 836 лева са изплатени на 21 бенефициери по размер 1.9 - " Временно прекратяване на риболовна активност в резултат на нападателната война на Русия против Украйна, която заплашва сигурността на риболовните действия или попречва икономическата жизненост на риболовните интервенции ". Тази помощ е във тип на обезщетения на притежатели на риболовни кораби и риболовци, които краткотрайно са прекратили риболовни действия поради следствията от войната в Украйна.

ДФЗ изплати 188 639,84 лева на бенефициер по размер 2.1. - " Разнообразяване на икономическите действия в границите на бранш " Рибарство " от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ " Пазарджик ". Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за рационализация на постройка за произвеждане на фураж /храна/ за риби.

На Община Аксаково са преведени 32 700 лева по размер 3.1.1. " Екологична и устойчива рибарска област " от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ " Варна, Район Аспарухово - Белослав - Аксаково ". Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за изследване по петте посоки на Европейската тактика " Син напредък " и основаване на интерактивна карта. С цел наблюдаване и запазване на околната среда и в частност морското и водно благосъстояние е създадена електронна платформа за приемане на сигнали за замърсявания и нередности от жителите. Електронната платформа ще подкрепя взаимоотношението сред общините, районните структури, бизнеса и жителите в региона на опазването на околната среда и развиването на синята стопанска система.
 Земеделци получиха 37.6 млн. лева по Програмата за развиване на селските региони
Земеделци получиха 37.6 млн. лева по Програмата за развиване на селските региони

Средствата получиха 2842 аграрни стопани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР